Allmänt Thailand, feber

Thailändsk man med feber

Min man har i vanliga fall en temp. på 36,5 men i går fick han en förhöljd temp 37,3. Han frågade mig om han tyckte vi skulle åka till sjukhuset. Som svensk trode jag först att han skojade,om började skratta. Men han var helt allvarlig, och sa att han menade Alvar. Jag övertalade honom att äta lite mat och ta 1 panodil försöka vila lite så skulle det nog gå över tills i morgon. Men nu på morgonen ligger hans temp på 37,1 och nu börjar det bli allvarligt på riktigt sa han. 
Här kan jag se en kulturskiland mellan oss, i Sverige bäddar vi ner oss och låter kroppen ta hand om det den ska. Men i Thailand åker man till sjukhuset om man får lite feber, då får man en injektion av doktorn och dagen efter är man frisk igen. 
Utvärderingen av detta blev att när vi åker till Sverige ska memi(min man) ta med sig massa med mediciner till Sverige. Han kommer nog allt ihåg hur det var när han fick ont i hallsen sist i Sverige, och ingen medicin att få. Det var enligt honom inte klokt att han inte kunde gå till Apoteket och köpa pencelin. 
Jag förklarade att den thailänska metoden ska vi inte använda oss av när våran son i framtiden kommer att bli sjuk. 
#1 - - Karin:

Ha ha! Kvinnor talat om smärta när det gäller att föder barn, men ingen förstå hur det känns när en kille är riktigt förkyld...